Panime punkti suvelugemisele

Möödunud laupäeval panime taas punkti meie traditsioonilisele suvelugemise maratonile ja tänasime neid lapsi ja noori, kes koolivaheajalgi raamatuid ei unustanud ja ettevõtmises vahvalt kaasa lõid – olgu siis ühe, viie, või viieteistkümne raamatuga. Üllatavalt palju oli neid, kes jõudsid läbi lugeda kõik suvelugemise nimekirjas olnud raamatud ja enamgi.

See näitab, et laste lugemishuvi ei rauge, lausa kasvab aasta-aastalt. Kui möödunud aastal osales meie suvelugemises 169 last, kes ühtekokku lugesid läbi 1238 raamatut siis sel aastal olime taas heas mõttes üllatunud – osales 196 last ja kolmes vanuserühmas läbiloetud raamatuid oli 1366. Vahvad olid meie kõige nooremad, kes joonistasid iga loetud raamatu kohta pildi ja lõpuks sai neid joonistusi nii palju, et oleme kokku seadnud uhke näituse, mida raamatukogu lasteosakonnas näha saab. Kõiki suvelugejad said tänukirjad, hakkajamad neist ka Tubli Lugeja või Võitja medali.

Lasteosakonna juhataja Ulvi Lind tänas kõiki, kes osalesid ja lugesid läbi kasvõi ühe raamatu. Noori lugejaid oli sel korral innustamas kirjamees Rainer Rahasepp, kes oma päristöö kõrval politseinikuna on avaldanud mitmeid toredaid lasteraamatuid, sealhulgas luuleraamatuid, ka setokeelseid.

Meie tahame veelkord tänada suvelugemises osalenud lapsi, nende vanemaid, aga ka õpetajaid, kes on hoolega lapsi lugema innustanud. Suvelugemist toetas Eesti Kultuurkapitali Valgamaa ekspertgrupp.

Suur AITÄH teile kõigile!

Ootame registreeruma infootsingu võistlusele!

Ootame kooliõpilasi osalema traditsioonilisel maakondlikul infootsingu võistlusel, mis seekord toimub neljapäeval, 3. oktoobril. Osalema on oodatud Valgamaa koolide 7.-9. klasside õpilased, ühest koolist kuni kaks võistkonda.

Küsimusi on 20 ja vastamine võtab aega 60 min. Vastused tuleb leida nii arvutist kui ka teatmeteostest kohapeal. Võistkondadel on võimalus kasutada raamatukogu arvuteid ja internetiühendust.

Palume oma osalus registreerida SIIN

Lisainfot saab: e-post riina@valgark.ee; mob 766 9982.

Kutsume kandideerima Koikküla raamatukogu juhatajaks!

Otsime hakkajat ja rõõmsameelset inimest Koikküla haruraamatukogusse!

Tööülesanded
• Lugejateenindus, sh lugemisnõustamine ja infopäringutele vastamine;
• töö kogukonnaga;
• lugejate juhendamine infootsingul, tavakasutajate arvutialane nõustamine;
• raamatukogutundide ja ürituste ettevalmistamine ja läbiviimine lastele, noortele ja täiskasvanutele;
• kogu korrashoid, kujundamine;
• raamatukogu sotsiaalmeedia haldamine ja sisu loomine;
• raamatukogu igapäevane heakord.

Nõuded kandidaadile
Haridustase: üldkeskharidus;
Keeleoskus: eesti keel – väga hea;
Arvutioskus: kesktase;
Info ja kommunikatsiooni seadmete kasutamise oskus.

Muud nõuded
• Keskharidus, raamatukogunduslik haridus, raamatukogunduslik kõrgharidus või muu kõrgharidus;
• erialahariduse puudumisel valmisolek kutsekoolituse läbimiseks;
• teotahe, iseseisvus, algatusvõime ja oskus planeerida oma aega;
• teenindus- ja koostöövalmidus, väga hea suhtlemis- ja väljendusoskus;
• õppimisvalmidus läbi igapäevaste tööülesannete.

Kasuks tuleb:
• varasem kogemus töötamisel seeniorite, laste ja noortega;
• huvi kirjanduse vastu ja suur lugemus;
• varasem ürituste korraldamise kogemus;
• varasem vabatahtlik tegevus;
• käsitöö-/meisterdamise oskus.

Omalt poolt pakume
Mitmekülgset ja huvitavat tööd; abivalmis kolleege; enesetäiendamise võimalusi; puhkust 35 päeva aastas;
Töötasu (bruto) 728 EUR;
Tööaeg osaline (0,75 koormusega), kokkuleppel, E-R 6 tundi päevas.

Kandideerimise info
Vajalikud dokumendid: avaldus, haridust tõendavate dokumentide koopiad, esseevormis nägemus raamatukogu rollist külakogukonnas, CV.

Kandideerimiseks palume esitada dokumendid elektrooniliselt triinu@valgark.ee või Valga Keskraamatukogu postiaadressile Aia 12, Valga, 68203.

Kandideerimise tähtaeg: 23.09.2024
Eeldatav tööleasumise aeg: 10.2024

Lisainfo: Triinu Rätsepp, 5190 6606, e-post: triinu@valgark.ee

Õru raamatukogu tegutseb endises Õru koolimajas

Õru raamatukogu on end sisse seadnud uues asukohas, aadressil Kooli tn 2 asuva endise koolimaja esimesel korrusel. See on raamatukogu jaoks suurepärane asukoht ning helged ja valged ruumid teevad kindlasti rõõmu ka igale sisseastujale.

Raamatud ja riiulid said raamatukogu eelmisest asukohast, kõrvalasuvast kortermajast kiirelt kolitud. Selle eest suur tänu töökatele Tankla Õpilasmaleva noortele ja Vallo Virnasele! Enne avamist tegeleti veel mööbli ja kogude paigutamisega ning nüüd on raamatukogu Õru kogukonna jaoks valmis.

Raamatukogu toimetab maja esimesel korrusel. Endistes klassiruumides ja õpetajate toas paikneb nüüd rikkalik lugemisvara igale maitsele, olemas on ka arvutite kasutamise võimalus ja eraldi ruum lastekirjanduse jaoks. Peagi on soovijail võimalus teha kaugtööd individuaalses ruumis. Ürituste ja kohtumiste jaoks aga on raamatukogu kasutada hubane saal. Uued tingimused võimaldavad vastu võtta ja eksponeerida erinevaid näitusi. Lugejate mugavust silmas pidades saab Õrus olema ka raamatute tagastamise kast.

Raamatukogu avas külastajatele uksed esmaspäeval, 2. septembril. Soovime Õru raamatukogule toredaid külastajaid!