Panime punkti suvelugemisele

Möödunud laupäeval panime taas punkti meie traditsioonilisele suvelugemise maratonile ja tänasime neid lapsi ja noori, kes koolivaheajalgi raamatuid ei unustanud ja ettevõtmises vahvalt kaasa lõid – olgu siis ühe, viie, või viieteistkümne raamatuga. Üllatavalt palju oli neid, kes jõudsid läbi lugeda kõik suvelugemise nimekirjas olnud raamatud ja enamgi.

See näitab, et laste lugemishuvi ei rauge, lausa kasvab aasta-aastalt. Kui möödunud aastal osales meie suvelugemises 169 last, kes ühtekokku lugesid läbi 1238 raamatut siis sel aastal olime taas heas mõttes üllatunud – osales 196 last ja kolmes vanuserühmas läbiloetud raamatuid oli 1366. Vahvad olid meie kõige nooremad, kes joonistasid iga loetud raamatu kohta pildi ja lõpuks sai neid joonistusi nii palju, et oleme kokku seadnud uhke näituse, mida raamatukogu lasteosakonnas näha saab. Kõiki suvelugejad said tänukirjad, hakkajamad neist ka Tubli Lugeja või Võitja medali.

Lasteosakonna juhataja Ulvi Lind tänas kõiki, kes osalesid ja lugesid läbi kasvõi ühe raamatu. Noori lugejaid oli sel korral innustamas kirjamees Rainer Rahasepp, kes oma päristöö kõrval politseinikuna on avaldanud mitmeid toredaid lasteraamatuid, sealhulgas luuleraamatuid, ka setokeelseid.

Meie tahame veelkord tänada suvelugemises osalenud lapsi, nende vanemaid, aga ka õpetajaid, kes on hoolega lapsi lugema innustanud. Suvelugemist toetas Eesti Kultuurkapitali Valgamaa ekspertgrupp.

Suur AITÄH teile kõigile!