Kutsume osalema ettelugemisvõitluse eelvoorus!

Ettelugemise päeva tähistamiseks korraldab Lastekirjanduse Keskus traditsiooniliselt üleriigilist 4. klasside ettelugemise võistlust, sel aastal toimub see 19. oktoobril. Eelvoor maakonna koolide 4. klasside õpilastele saab toimuna neljapäeval, 17. oktoobril Valga Keskraamatukogus.

Kuna 2024. aasta on kultuuririkkuse aasta, loeme ette erinevate rahvaste lugusid. Tänavuse võistluse pealkirjaks on „Ida pool päikest ja lääne pool kuud“. Maailmas on palju lugusid ja see annab igaühel võimaluse leida ja valida oma lugu lähedalt või kaugelt, mida ette lugeda.

Et jutte oleks lihtsam leida, on Eesti Lastekirjanduse Keskus koostanud nimekirja (vt. lingilt allpool). Teksti ettelugemiseks on maksimaalselt 3 minutit. Raamatute väärtustamiseks palume teksti ette lugeda raamatust. Suureformaadilise raamatu valimisel on lubatud jutt ette lugeda ka paberilehelt. Võistlejaid hindab 3liikmeline žürii.

Maakondlikust eelvoorust osavõtuks palume teatada 15. oktoobriks tel. 766 9984 või laste@valgark.ee

Vabariiklik finaalvõistlus toimub Eesti Lastekirjanduse Keskuses laupäeval, 19. oktoobril 2024 kell 12. Osalema oodatakse iga maakonna 4. klasside parimaid ettelugejaid.

Rohkem infot Lastekirjanduse Keskuse kodulehelt